Еени (бизнис школа) Хиспано-африкански универзитет

Еени (бизнис школа) Хиспано-африкански универзитет

EENI - Business School

English EENI Español EENI French EENI

Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис и Еени (бизнис школа)

Еени е шпанска бизнис школа основана во 1995 година. ЕЕНИ има студенти во Европа, Африка, Азија и Америка. Седиштето на ЕЕНИ е во Тарагона (Шпанија, Европска Унија).

Мисијата на Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис (Буркина Фасо, Африка) е да го олесни пристапот до растечката африканска побарувачка за високо образование по пристапни цени за сите.

Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис
Hispano-African University of International Business

Еени (бизнис школа) и Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис нудат неколку програми за е-учење:

- Дипломиран диплома по меѓународна трговија - Bachelor's Degrees in International Trade

- Магистер по меѓународна бизнис - Master in International Business

- доктори на меѓународниот бизнис - Doctorates in International Business

Сузана Фернандез со африкански студенти

Обуката понудена од EENI и Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис е поделена на девет главни области: глобализацијата, меѓународната трговија, меѓународниот маркетинг, Америка, Африка, Азија-Пацифик, Европа, муслимански земји, светски религии и глобален бизнис.

International Business

На диплома, магистерски и докторски се достапни на англиски, француски, шпански или португалски и се прилагодени на 180 земји.

Еени (бизнис школа) е член на:

- Меѓународната комисија за далечинско учење (ЕКОСОК на Обединетите нации) (ИНТИКОД)

- Глобалниот договор на Обединетите нации

- Шпанската асоцијација на бизнис школи

- Еени е член на соработник на Трипартитната фондација за обука на работното место - Европски социјален фонд (Европска унија).

Global Compact EENI INTCODE EENI European Business Schools

Претседателот на Еени: Педро Неел

Претседателот на Еени: Педро Неел

Директорот на ЕЕНИ за меѓународни односи: Сузана Фернандез

Директорот на ЕЕНИ за меѓународни односи: Сузана Фернандез

EENI и Hispano-африканскиот универзитет за меѓународна бизнис Визија и вредности: Образование за сите - Бизнис без корупција - Ахимса бизнис - Хармонија на религиите

Ahimsa Business Harmony of Religions

Education for All Not to Corruption

Нашата мисија е да обезбеди квалитетно формирање, кое се залага за повеќејазичен и интеркултурен развој кој го промовира професионализмот за своите студенти, како и ефикасноста и продуктивноста на претпријатијата во меѓународното опкружување промовирајќи го принципот на Ахимса (ненасилство) во меѓународниот бизнис.

Оваа мисија се постигнува преку близок професор-студентски однос. Тоа е причината зошто Еени ја создаде веб-страницата на веб-страницата на заедницата каде што може да има советодавни услуги и онлајн ориентација, затоа Училиштата за меѓународен бизнис го компромитираат својот персонал ширум светот за да понудат најдобра услуга до своите алумни. EENI бара да се ангажира со полно работно време во подобра иновација, така што ќе можеме да продолжиме да бидеме дел од водечката група за меѓународен бизнис за е-учење.

EENI и Хиспано-африканскиот универзитет за меѓународен бизнис го охрабруваат потрагата по исцрпна и отворена демократска глобализација.

EENI Студенти:

EENI Students

Spain

© 1995-2018 EENI (Business School) - Plaza Josep Sentís i Porta, 1 - 43002 Тарагона (Шпанија, Европска Унија). Телефон 34-977-591673.